tiistai 22. lokakuuta 2013


MITÄ TULISI TEHDÄ?

Tämän päivän kysymys, mitä tulisi tehdä? monen ministerin mielessä, monen kuntapäättäjän mielessä, mutta myös, monen yrittäjän mielessä.

Koko asia kilpistyy yhteen asiaan RAHAAN.

Helpohko tapa on säästää. Leikataan kuluja. Ongelma vain on että, samalla saatetaan leikata kasvun avaimet. Voiko peruuttamista tapahtua hallitusti, eli siten kun on rakennettu. Peruutetaan samassa järjestyksessä kun on rakennettu.

Miten ja mistä tulisi aloittaa. Päätökset on tehty ylätasolla, eli hallituksessa, kunnanvaltuustoissa, ja toimeenpano elimissä, eli virkamiestasolla. Usein, kun on päätetty erilaisia asioita, päätös on koskenut erilaisia kansanryhmiä. Onko päätös koskenut jalkapalloilijoita, vai jalkapallofaneja, vai päättämään pyrkiviä ehdokkaita. Onko päätös koskenut kouluasioita, eli koululaisia ja heidän vanhempiaan, vai oikeasti päättämään pyrkineitä ehdokkaita.

Miksi päätökset ovat niin vaikeita. Peruuttaminen koskee aina viimekädessä henkilöitä ja ennen kaikkea päättäjiä jotka ovat luvanneet jotain, vaikka mandaattia luvata ei ole. Muuta kuin siinä tapauksessa että yhteiskunnalla on varaa siihen mitä on luvattu. Kun käydään erilaisia vaaleja, tullakseen valituksi ehdokkaan tulee vakuuttavasti luvata asioita. Sellainen edustaja joka sanoo että ajan asiaa, mutta se edellyttää että tällaisiin toiveisiin on varaa ei useinkaan tule valituksi.

Joku kirjoitti yleisönosastossa että kaupungin palkkalistoilla olevista puolet pois. Samassa lehdessä oli valitus että ei saada palvelua kun ei ole henkilöitä. Jokainen tietää että toiveiden välillä on melkoinen ristiriita.

Tällä hetkellä noin puolet henkilöistä eli työssäkäyvistä maksaa yhteiskunnan hyvinvoinnin laskun. Kun ottaa yritykset jotka oikeasti tuo sitä rahaa (vientituloja) joka pystyy ylläpitämään kasvua ja hyvinvointia ollaan oikeasti huolestuttavalla tasolla.
Taas käydään palkkaneuvotteluja, tuntuu että tosiasiat eivät yllä neuvottelukabinetteihin.

Eli olemme tosissamme huolissamme miten tämän meidän hyvinvoinnin käy.

Yrityskummit on henkilöryhmä joka aidosti kantaa huolta yritystemme menestymisestä. Yrityskummi toiminta on yrittäjälle maksutonta, mutta ylläpitääksemme tätä toimintaa me tarvitsemme tukea. Tämä tuki tulee varmasti takaisin yhteiskunnalle, kaksikymmenkertaisena kuten yksi ystävämme keskusteluissamme toivoi. Nyt vain täytyisi nähdä tämän toiminnan edullisuus. yli 1000 yrityskummi on yritystoiminnan kehittämisen vaalijoina.  Toiminta on yrittäjälle maksutonta mutta toiminnan ylläpitäminen hallitusti ei.

Haluaisin sanoa että tämän tukitoiminnan kautta syntyy ja säästyy niitä kaivattuja työpaikkoja, kuinka paljon, en tiedä lukua, mutta tiedän että useita kymmeniä ehkä satoja?.

Tapsan Tarinat

Tapsa

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti